Vin spumant : Solle
Sole este plecaciunea pe care o facem Soarelui, ingredient esential al vinului. La Recas, Soarele se surprinde cel mai bine in vinurile albe, luminoase si calde. Cand am reusit sa surprindem o raza de soare si intr-un rose, nu am ezitat sa-l asezam alaturi de vinurile consacrate deja in aceasta gama – Chardonnay Barrique, Feteasca Regala Barrique si Sauvignon Blanc. Sole inseamna sa ne bucuram de Soare, sa invingem frigul, inseamna optimism, bucurie, caldura, atitudine si pofta de viata. Sau, asa cum am scris chiar pe eticheta (gandurile inscrise acolo apartin chiar unui om care-si petrece aproape intreaga viata in podgorie): "Sole este esenta eterna a vietii bine traite".

FISA TEHNICA
Recoltarea timpurie inseamna ca acestia sunt de obicei primii struguri culesi in fiecare an, ceea ce permite mentinerea prospetimii si obtinerea unui gust pe cerul gurii greu si pronuntat. Soiul Chardonnay este ales pentru ca se potriveste vinurilor spumante si, recoltat mai devreme, permite obtinerea unor arome mai delicate decat cele asociate de obicei cu strugurii Chardonnay culesi mai tarziu, de stinati producerii de vinuri necarbonatate. Vinul trece printr-un proces de fermentare tipic, similar celui pentru vinurile necarbonatate, dar ulterior este supus la o a doua fermentare. Gazul produs de aceasta fermentare nu are voie sa iasa si este integrat in vin pentru a crea bulele.

DATE ANALITICE
Alcool 12,0% vol. An: non-vintage. Soi: Chardonnay. Metoda: Charmat. Clasificare: Brut.

Temperatura de servire / consum
5° C - 7° C

SUGESTII DE ASOCIERE CULINARA
Branzeturi semitari si tari, branzeturi cu mucegai extern ( Brie, Camembert), Fois Gras, Salata Caesar, preparate la cuptor cu sosuri si reductii, preparate din carne de pui, curcan porc, peste de mare adancime ( calcan), crustacee mari ( rac, langustina, homar ), Sushi, bucatarie asiatica, salate cu peste, preparate la gratar cu vitel, curcan, rata, Tuna steak, plachie de peste, deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas.

PRODUCATOR
www.recaswine.ro
Vin spumant : Solle
Vinuri Spumante
noi vi le prezentam, voi le degustati
vinuri spumante
Sole este plecaciunea pe care o facem Soarelui, ingredient esential al vinului. La Recas, Soarele se surprinde cel mai bine in vinurile albe, luminoase si calde.
continuare
feteasca regala